Ismo Alanko / Areena Oulu

Ismo Alanko, Radiopuhelimet ja Money & Gravy Oulun Areenalla joulukuussa!

Suomalaisen rockin legenda Ismo Alanko saapuu Oulun Areenalle torstaina 5.12.2019. Ismo Alankoa lämmittelevät Radiopuhelimet ja Money & Gravy.

Vuosikymmenien saatossa useita meriittejä kerännyt Ismo Alanko astui suomalaiseen musiikkielämään ryminällä vuonna 1980 Hassisen Koneen laulajana. Toisin kuin monet muut ryminällä nuorella iällä läpilyöntinsä tehneet muusikot, Alanko myös jäi suomalaiseen musiikkielämään ja on tehnyt noin kolmannesvuosisadassa monipuolisen ja suomalaiseen kulttuuriin vahvasti vaikuttaneen savotan uteliaana ja uusiutumiskykyisenä taiteilijana.

Ismo Alanko julkaisi ”Minä halusin olla niin kuin Beethoven” -nimisen uuden albumin perjantaina 17. toukokuuta. ”Minä halusin olla niin kuin Beethoven on täynnä vapautuneita, toinen toistaan tarttuvampia ralleja. Se on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulessa. Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaahalveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia. Olen päästänyt sisäiset demonini kirmailemaan kevätlaitumille nutipäitten ja pikkupirujen kanssa. Sieltä ne huutelevat hämmentyneitä kommenttejaan maailmasta vuosimallia 2019”, Ismo kuvailee.

Kolmannesvuosisataan mahtuu Suomen oloissa ainutlaatuinen ura: yli 650 000 myytyä levyä, Emma-patsaita ja tukku loppuunmyytyjä kiertueita eri vuosikymmenillä eri kokoonpanojen kanssa. Tämä kaikki on tulosta varsin tinkimättömästä taiteilijasta, joka ei ole koskaan jäänyt paikalleen. Sitä sietääkin juhlia.

”On hienoa päättää tämä vuosikymmen rokkaamalla bändin kanssa mitä erilaisimmissa paikoissa. Uusimman ”Minä halusin olla niin kin Beethoven”-albumin kappaleet soivat iloisessa sekamelskassa neljän vuosikymmenen aikana tehtyjen laulujen kanssa. Jo kuusi vuotta toiminut, perhepiirissä ”El Mosquitona” tunnettu yhtyeeni heittäytyy sujuvasti ankarasta tykityksestä monimuotoiseen maalailuun ja kaikkeen siltä väliltä. – Ismo”

Illan aikana lauteilla nähdään myös Radiopuhelimet ja Money Gravy.

Vuonna 1986 perustetun oululaisen Radiopuhelimet -yhtyeen musiikin tunnusmerkkejä ovat aggressiivisuus, voimakas rytmipohja ja omaperäiset sanoitukset. Niin ikään oululainen, Rhythm’n’Sauceksi nimeämäänsä rytmimusaa nakutteleva Money & Gravy luottaa olennaiseen:
Rummut ja 2 avo-E-vireistä kitaraa, laulua, slaidia, hiimailua ja kosolti kovaa ajoa.

Ennakkoliput Lippupisteestä hintaan 30 euroa (sis. pvm).
Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Illan tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Päivä

joulu 05 2019

Aika

08:00

lipun hinta

30.00€

Liput

lippu.fi
Areena,

Location

Areena,
Oulu
QR Code